Excursies en schoolreisjes

EXCURSIES

N.a.v. de verschillende projecten worden passende excursies gemaakt om ook in de praktijk te leren. Zo maken de kinderen elk schooljaar meerdere uitstapjes. Ook worden uitstapjes gemaakt naar sportevenementen, theater- en muziekvoorstellingen.

SCHOOLREISJES

In de laatste maanden van het schooljaar maken de kinderen schoolreisjes. Voor de onderbouw zijn dat meestal uitstapjes dicht bij huis. Naar gelang de weersomstandigheden zijn dit uitstapjes naar het strand, het bos, de hei of iets dergelijks.

De kinderen in Hilversum maken hun schoolreisje naar Noverosa, het jeugdconferentieoord van het Rozenkruis, gelegen op de Veluwe (zie het kopje ‘Het huidige Rozenkruis’). Andere uitstapjes doen ze in het kader van projecten.

SCHOOLKAMP

Groep 5 t/m 8 gaat elk jaar drie dagen (twee overnachtingen) op schoolkamp naar Noverosa, het jeugdconferentieoord van het Rozenkruis, gelegen op de Veluwe (zie het kopje ‘Het huidige Rozenkruis’). Noverosa heeft een accommodatie voor circa 200 kinderen, maar tijdens het schoolkamp is het streven om te kamperen op het bosachtige terrein bij de naastgelegen zandverstuiving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van twee- en driepersoonstenten die de kinderen zelf opzetten, inrichten en netjes houden.
Tijdens het verblijf op Noverosa vindt ook een uitstapje in de buurt plaats.