Een kijkje in de school

Image
Juf Natascha 25 jaar op de Jan van Rijckenborghschool

Het was gisteren feest in Heiloo. Misschien bent u ons toevallig tegengekomen in het dorp? Een feestelijke stoet kinderen en leerkrachten, allemaal gekleed in het blauw met wit. Want dat zijn de lievelingskleuren van onze juf Natascha. En zij wenste voor haar 25-jarig jubileum dat iedereen in 'haar kleuren' gekleed zou gaan. Nog een wens was om met z'n allen - kinderen en een aantal ouders als begeleiding - de hapjes te maken voor haar feestje. De leerlingen - van groep 1 tot en met groep 8 - waren fanatiek in de weer met het maken van de lekkernijen. Van soep tot taartjes tot popcorn tot pizza. En dit alles werd 's middags voor het feestje prachtig tentoongesteld op het Delfts blauwe servies van juf Natascha. Na al het snijden, rollen en bakken vertrokken de kinderen - na het zingen van het ingestudeerde jubileumlied - lopend richting het Heilooër bos om op het grote grasveld samen te picknicken. Eenmaal terug op school waren alle vaders en moeders en de familie van juf Natascha aanwezig om samen haar feest af te sluiten. De 's morgens gemaakte versnaperingen waren heerlijk en juf Natascha was het stralende middelpunt van haar feest!
Image
We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

En onze schoolverlaters van groep 8 veel succes na de zomer op hun middelbare school!

Dit lied werd door de leerkrachten gezongen op de afscheidsavond voor groep 8. De foto erna (⏭️) laat zien wat groep 8 voor creatiefs achterlaat op school. En tot slot (⏭️) de feestelijke manier waarop groep 8 op de laatste schooldag is uitgezwaaid. 👋
Image
De voorbereidingen voor het slottoneel zijn in volle gang! Op naar 30 juni! 🎭

#theaterdebeun
Image
Wat een blije gezichten! Vorige week liepen 72 van onze leerlingen de avondvierdaagse. 🥾 Wat hadden we een geluk met het mooie weer! 🥇🥈🥉

Foto: @sandermulkens
Image
Wat was het een feestelijke paasdag! Groep 7/8 had de eer om allerlei activiteiten te bedenken voor de jongere kinderen. En wat hebben ze dat goed gedaan.

We wensen iedereen hele fijne paasdagen! 🐣🌼🐰
Image
Wat een feest! Juf Coralie is 25 jaar aan het werk op de Jan van Rijckenborghschool.

En dat hebben we gevierd! Met de kinderen studeerden we een mooi lied in. Bij juf Sylvia maakten de kinderen decoraties, versieringen en cadeaus.
Op de dag zelf koos juf Coralie voor een operaballet-dag uitgevoerd door het @nationaleoperaballet Na een dag hard werken resulteerde dit in een prachtige voorstelling voor ouders, opa's, oma's en andere betrokkenen.

Met een feestelijke receptie - met warme verdiende woorden van ouders en het schoolbestuur - was de feestdag voor onze juf Coralie compleet. Hoera! Op naar de volgende 25 jaar?
Image
Gisteren sloten we op school het project ‘de mens’ af. Er viel in elke klas van alles te beleven. Muurkranten, puzzels, proefjes: prachtig om te zien wat de kinderen allemaal hebben geleerd. Ze weten nu van alles over het menselijk lichaam en waarom het belangrijk is om er goed voor te zorgen.

Na al het harde werken is het nu tijd voor een weekje voorjaarsvakantie. Geniet ervan! 🌸
Image
Van 25 januari t/m 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Op de Jan van Rijckenborgh zijn we (natuurlijk!) groot fan van voorlezen. We startten vandaag de schooldag dan ook met alle kinderen samen in de speelzaal, met een mooi voorleesboek. Te weten: Geluk voor kinderen van Leo Bormans, een aanrader! 📚