Een kijkje in de school

Image
Vorige week keek groep 7/8 een documentaire over een jongetje in Iran. Het idee werd geopperd om een keer de meubels weg te zetten en les te krijgen op kleedjes. Zo gezegd zo gedaan!

Juf Hilke: “Wat een bijzondere middag hadden we. Allemaal op onze kleedjes zittend en liggend in de klas. Eerst even lekker ontspannen in onze boeken gedoken. En daarna een les over het boeddhisme waarbij we gingen 'mediteren', we veel hoorden en spraken over het boeddhisme en tot slot nog prachtige mandala's hebben ontworpen. Wat een goed idee van deze heerlijke groep kinderen!”
Image
Vandaag staat onze herfstlunch 🍁 - gesponsord door @ekoplazaheiloo - in De Uitkijkpost! 📰

📸 @sandermulkens
Heeft u ons vandaag al in de @uitkijkpost gespot? 📸

Het is herfstvakantie! De Gouden Weken op de Jan van Rijckenborghschool zitten erop. Het worden Gouden Weken genoemd, omdat de beginweken van het schooljaar goud waard zijn om de basis te leggen voor een fijne sfeer in de klassen.

In deze periode verkennen de kinderen elkaar, de leraar en de afspraken in de klas. Op de Jan van Rijckenborghschool zijn er diverse activiteiten die de Gouden Weken typeren. Zo maakt elke klas een creatieve verjaardagskalender die het hele schooljaar bovenin de klas blijft hangen. Er worden veel kennismakingsspelletjes gespeeld en groepsvormende activiteiten gedaan.

Ook hebben de ouders kennisgemaakt met de nieuwe leerkracht van zijn of haar kind. Raphael Brouwer, directeur op de Jan van Rijckenborghschool zegt: “We hebben mooie en goede weken gehad samen. Je kunt de positieve sfeer voelen zodra je ons schoolgebouw binnen stapt. De basis is gelegd en daar hebben zowel de leerkrachten als de leerlingen de rest van het jaar plezier van.”

📸 @sandermulkens
Image
De jaarlijkse picknick zit erop en daarmee ook het schooljaar 2021-2022. Fijne zomervakantie allemaal en tot over zes weken! ☀️🏖🍦
Image