Image
Van 25 januari t/m 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Op de Jan van Rijckenborgh zijn we (natuurlijk!) groot fan van voorlezen. We startten vandaag de schooldag dan ook met alle kinderen samen in de speelzaal, met een mooi voorleesboek. Te weten: Geluk voor kinderen van Leo Bormans, een aanrader! 📚
Image
Vandaag in de Uitkijkpost:

Kinderen Jan van Rijckenborghschool vouwen 1000 kraanvogels voor ziek klasgenootje

Wel eens van Senbazuru gehoord? Dat zijn 1000 origami-kraanvogels die aan draden bungelen. Volgens een eeuwenoude Japanse legende brengt het vouwen van 1000 papieren kraanvogels geluk en gezondheid in je leven. Wanneer het vouwen van de kraanvogels is volbracht, worden volgens de legende gezondheidswensen vervuld.

De kinderen in groep 7/8 van de Jan van de Rijckenborghschool hebben zo’n gezondheidswens, voor hun klasgenootje. Hij heeft afgelopen juni de diagnose acute leukemie gekregen. Door zijn intensieve behandelingen is hij dusdanig ziek dat hij niet naar school kan. Zo nu en dan kan hij via KlasseContact – een ICT-oplossing voor in de klas – toch even digitaal aanwezig zijn, maar zijn klasgenoten missen hem natuurlijk enorm.

Om hem een hart onder de riem te steken, zijn ze met z’n allen aan het vouwen geslagen. En het is gelukt: de 1000 kraanvogels zijn gevouwen en krijgen deze week een mooi plekje bij hun zieke klasgenootje thuis.
Image
Oh, wat was het een heerlijk ochtendje gisteren met de Sint en zijn pieten!

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!
Image
Vorige week keek groep 7/8 een documentaire over een jongetje in Iran. Het idee werd geopperd om een keer de meubels weg te zetten en les te krijgen op kleedjes. Zo gezegd zo gedaan!

Juf Hilke: “Wat een bijzondere middag hadden we. Allemaal op onze kleedjes zittend en liggend in de klas. Eerst even lekker ontspannen in onze boeken gedoken. En daarna een les over het boeddhisme waarbij we gingen 'mediteren', we veel hoorden en spraken over het boeddhisme en tot slot nog prachtige mandala's hebben ontworpen. Wat een goed idee van deze heerlijke groep kinderen!”
Image
Vandaag staat onze herfstlunch 🍁 - gesponsord door @ekoplazaheiloo - in De Uitkijkpost! 📰

📸 @sandermulkens
Heeft u ons vandaag al in de @uitkijkpost gespot? 📸

Het is herfstvakantie! De Gouden Weken op de Jan van Rijckenborghschool zitten erop. Het worden Gouden Weken genoemd, omdat de beginweken van het schooljaar goud waard zijn om de basis te leggen voor een fijne sfeer in de klassen.

In deze periode verkennen de kinderen elkaar, de leraar en de afspraken in de klas. Op de Jan van Rijckenborghschool zijn er diverse activiteiten die de Gouden Weken typeren. Zo maakt elke klas een creatieve verjaardagskalender die het hele schooljaar bovenin de klas blijft hangen. Er worden veel kennismakingsspelletjes gespeeld en groepsvormende activiteiten gedaan.

Ook hebben de ouders kennisgemaakt met de nieuwe leerkracht van zijn of haar kind. Raphael Brouwer, directeur op de Jan van Rijckenborghschool zegt: “We hebben mooie en goede weken gehad samen. Je kunt de positieve sfeer voelen zodra je ons schoolgebouw binnen stapt. De basis is gelegd en daar hebben zowel de leerkrachten als de leerlingen de rest van het jaar plezier van.”

📸 @sandermulkens
Image
De jaarlijkse picknick zit erop en daarmee ook het schooljaar 2021-2022. Fijne zomervakantie allemaal en tot over zes weken! ☀️🏖🍦
Image